Eva Nygren invald i Tyréns styrelse

2017-04-20 09:00

Ett av samhällsbyggnadsbranschens mest jämställda företag

Eva Nygren, tidigare vd på Sweco Sverige och koncernchef på Rejlers, är ny ledamot i Tyréns styrelse. Eva har gedigen erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn och har bland annat varit investeringsdirektör på Trafikverket, vd på Sweco Sverige och koncernchef på Rejlers. Hon är aktiv i bolagsstyrelser som JM AB, Uponor Oy och Ballingslöv AB.

– Det ska bli fantastiskt spännande att få bidra till Tyréns utveckling framåt. Jag har följt bolaget under många år, både som branschkollega, konkurrent och leverantör och är oerhört imponerad av företagets utveckling och medarbetarnas kompetens, säger Eva Nygren.  

Även Ulrika Francke, avgående vd på Tyréns, har valts in i bolagsstyrelsen. Ulrika har som vd varit den drivande kraften bakom Tyréns breddade tjänsteutbud och internationella expansion. Hon har tidigare varit vd på SBC och gatu- och fastighetsdirektör samt stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad.
 
– Vi är mycket glada över att ha rekryterat två av branschens mest välrenommerade personer till bolagets styrelse. Deras kompetens inom stadsutveckling, digitalisering och konsultverksamhet kommer att bli mycket värdefull för Tyréns fortsatta utveckling, säger Per Anders Örtendahl, ordförande i ägarbolaget Sven Tyréns stiftelse.

Tyréns är ett av samhällsbyggnadsbranschens mest jämställda företag med närmare 40 procent kvinnor. Evas och Ulrikas inträde som ledamöter i styrelsen innebär att Tyréns bolagsstyrelse nu består av hälften män och hälften kvinnor. 

{{item.Firstname}}-{{item.Lastname}}

{{item.Firstname}} {{item.Lastname}}

{{item.Title}}

{{item.Office}}

{{item.Phone}}

{{truncateEmail(item.Email)}}

{{VCardText}}