Välbyggt till rimlig kostnad

2017-03-15 10:29

Tyréns bygger ungdomsbostäder i Botkyrka

Bostadsmarknaden är utmanande för många och extra svårt är det för unga att få sin första bostad. I Botkyrka står nu 74 nya ungdomslägenheter klara för inflyttning. Tyréns har projekterat och byggt bostäderna tillsammans med Botkyrkabyggen.

Utmaningen är att bygga bostäder som är attraktiva och har hög boendekvalitet utan att det blir för dyrt. Att hålla bygg- och förvaltningskostnaderna nere ställer stora krav på såväl beställare, projektörer och entreprenörer.

- Vi lyckades få till ett bra samarbete redan tidigt i projektet och såg till att alla hade samma målbild, det gjorde det enklare att tackla utmaningarna och hitta smarta lösningar längs vägen, säger Magnus Parkler som är avdelningschef på Tyréns.

Tyréns uppdrag hade flera delar, från att hitta lämpliga tomter till att rita själva bostaden. Målgruppen är ungdomar och unga vuxna mellan 18-25 år med hyreskontrakt på max 4 år.

- För att bostäderna skulle blir mer flexibla valde vi att inte rita minsta möjliga lägenhet utan det blev 1,5 rummare på 32 kvm som öppnar upp för både ensamhushåll och par, säger Magnus.

Alla lägenheter har en egen balkong och entré från en loftgång, det gör att varje bostad har möjlighet till en enkel uteplats i två väderstreck.

– I ett sådant här projekt väljer vi bort mycket men i de val vi gör gäller det att använda bra material och bra lösningar, till exempel så var balkongen ett värde vi var bereda att arbeta hårt för, säger Magnus.

Ungdomslägenheterna ligger i Storvreten och Tuna. Från båda områdena är det gångavstånd till Tumba centrum och pendeltågstationen. Med bra kommunikationer kommer man till centrala Stockholm på cirka 25 minuter.

{{item.Firstname}}-{{item.Lastname}}

{{item.Firstname}} {{item.Lastname}}

{{item.Title}}

{{item.Office}}

{{item.Phone}}

{{truncateEmail(item.Email)}}

{{VCardText}}