Nyheter
5 oktober 2021

H22 City Expo – Tyréns stöttar Ikea i utforskandet av hemmets roll

Hemmet finns inte bara innanför väggarna – det är också en del av gemenskapen i ett hållbart samhälle. Under H22 City Expo stadsmässa i Helsingborg utforskar Ikea hemmets bredare roll utifrån social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Tyréns stöttar satsningen med sin breda kompetens inom hållbar stadsutveckling.

Ikea har aldrig gjort något liknande tidigare. Tyréns är därför en viktig stöttande expertis som hjälper oss att förverkliga våra idéer, sätta dem i kontext och realitet, och ta fram anpassade lösningar. Att vi dessutom har liknande värderingar vad gäller social hållbarhet och innovation gör oss till en väldigt bra matchning, säger Anna-Carin Alderin, projektledare Ikea.

På tre olika platser i Helsingborg kommer besökare kunna ta del av framtidens hem, utifrån olika perspektiv, under H22 City Expo sommaren 2022. Ikea bjuder in såväl näringslivet, organisationer som medborgarna till att bidra till utformningen av det mer hälsosamma och hållbara livet i Helsingborg.

Drottninghög är platsen där Ikea bygger för framtiden – en satsning som kommer fortsätta att utvecklas och leva vidare långt efter H22 City Expo.

Konceptet på Drottninghög går under benämningen DM (Do More) som handlar om att människor ska få göra mer av det de drömmer om. Det gäller att skapa möten mellan människor och skapa arbetstillfällen för gamla och nya entreprenörer som vill vara med och skapa under hela produktionskedjan. En viktig aspekt är att vi inte gör det här för invånarna utan med invånarna, säger Anna-Carin Alderin, Ikea.

Bild: ”DM – äta” kommer sälja mat direkt från den egna odlingen, idébild Ikea.


DM kommer erbjuda alltifrån stadsodling av ekologiska grönsaker, som säljs som de är eller som färdiglagade rätter på marknader, till popup-butiker, food outlets, lokala företag, caféer och bagerier i Drottninghög.

Det här är ett jättespännande och unikt projekt som rymmer så många viktiga sociala aspekter. Jag tycker det är väldigt roligt att Tyréns fått förtroendet att stötta Ikea i utvecklingen av Drottninghög. Här kan vi hjälpa till att göra de rätta valen, bidra med vår bredd av kompetenser och erfarenhet av projektledning av entreprenader, säger Jenny Icosti Pålsson, projektsamordnare, Tyréns.

DM kommer leva från morgon till kväll och i framtiden. Mötet mellan människor står i fokus och möjligheten till att skapa tillsammans genom bland annat odling, matlagning, event, shopping och aktiviteter. Under varumärket DM kommer det finnas flexibla möjligheter för entreprenörer och lokala företag att driva verksamhet på Drottninghög under en dag, en helg eller fram till pension.

Om H22

H22 är Helsingborgs stora satsning på välfärd för att utveckla morgondagens smarta och hållbara stad. H22 består av två delar, varav den ena är en stadsgemensam resa mot innovation. Den andra delen, City Expo, är en stadsmässa som fokuserar på allt som åstadkommits fram till 2022. Under och efter City Expot fortsätter den långsiktiga satsningen. Mässan pågår 30 maj-3 juli 2022 och bjuder in världens ledande visionärer, drömmare och entreprenörer. Tyréns och Ikea är båda partners i H22.

Läs mer om Ikeas satsning på H22
Läs mer om Tyréns satsning på H22