Nyheter
31 oktober 2022

Näringslivsexpert förstärker Tyréns satsning på social hållbarhet

Henrik Tufvesson, välkänd näringslivsexpert med mångårig erfarenhet inom fastighetsbranschen ansluter till Tyréns från och med 31 oktober, där han som fastighetsmarknadsanalytiker blir en del av företagets satsning på social och ekonomisk hållbarhet.

Med en bakgrund som analytiker av fastighets- och bostadsmarknaden och mångårig näringspolitisk chef på Fastighetsägarna, kliver Henrik Tufvesson nu in som konsult inom ett område under expansion.

– Jag kommer att fokusera på att hjälpa Tyréns uppdragsgivare med att förstå fastighetsmarknaden och hur det går att planlägga arbetet inför framtiden. Jag ser fram emot att arbeta med många olika frågeställningar och med ett brett spektrum av kunder både inom det kommunala och privata området, säger Henrik Tufvesson.

– Vi fortsätter att utveckla våra tjänster inom social och ekonomisk hållbarhet. Att koppla ihop de utmaningar som fastighetsbranschen nu står inför med viktiga samhällsfrågor är en nyckel till hållbar utveckling, berättar Robin Svensén, avdelningschef på Tyréns.

Just de här delarna är också något som Henrik Tufvesson har en gedigen erfarenhet av.

– Jag har arbetat inom fastighetsbranschen i hela mitt yrkesverksamma liv, och under senare år med ett fokus på social hållbarhet i så kallade utanförskapsområden. Jag har bland annat varit delaktig i att starta och driva Lokal platssamverkan under mer än tio år. I korthet handlar initiativet om att fastighetsägare, kommun och polis samverkar med ett ökat fokus på trygghet och trivsel. Det hela hålls samman av en förening med ett lokalt kansli, säger Henrik Tufvesson.

Konsultrollens tempo och den nya arbetsgivarens fokus på samhällsbyggnad och hållbarhet var det som lockade Henrik Tufvesson att ta steget till Tyréns.

– En drivkraft som jag gärna vill utveckla på Tyréns, är att hitta fler konkreta samarbetsformer mellan kommuner och privata aktörer för att bygga social hållbarhet. I stället för att agera i stuprör behövs det fler dialogplatser och kontaktvägar. Vi måste helt enkelt bli bättre på att tillsammans lyfta s:et i ESG, avslutar Henrik Tufvesson.