Nyheter
14 januari 2021

Ny marknadschef och ny affärschef på Tyréns

Alexandra Stassais Söderblom tillträder i den nya rollen som marknadschef på divisionen Arkitektur & Projektledning på Tyréns. Samtidigt lämnar hon över tidigare roll som affärschef på Projektledning till Ida Fagerström från Trafikverket.

Den nya rollen som marknadschef innebär ett helhjärtat fokus på affärsmöjligheter med målet att utveckla ett ännu attraktivare erbjudande till befintliga och potentiella kunder.  

Alexandra Stassais Söderblom
Marknadschef på division Arkitektur & Projektledning

– Alexandra kan Tyréns verksamhet och är en strategisk person som är fantastiskt duktig på anbud och affärer. Samtidigt är hon också en do-er som får saker att hända. Hon är helt rätt för rollen och kommer ge marknadsarbetet precis den kraft vi behöver, säger Christer Abrahamsson, divisionschef, Arkitektur & Projektledning på Tyréns.  

Alexandra Stassais Söderblom började på Tyréns i maj 2019 i rollen som affärschef för Projektledning i Stockholm. Innan dess har hon bland annat varit projektchef för utbyggnaden av terminal 5, Arlanda flygplats, på Swedavia samt varit projektchef för Tvärförbindelse Södertörn och projektledare på Förbifart Stockholm på Trafikverket. Hon har gedigen erfarenhet av projektledning, samhällsbyggnad, marknad- och affärsutveckling.

– Jag är väldigt glad att jag fått förtroendet att driva och utveckla marknadsfrågorna på en strategisk nivå. Jag vill genom ett brett samarbete på Tyréns erbjuda ett samlat kompetenserbjudande till våra kunder och stärka vår synlighet inom våra arkitekturtjänster, säger Alexandra Stassais Söderblom.  

Ida Fagerström tillträder som affärschef på Projektledning och kommer närmast från Trafikverket där hon varit biträdande projektchef för Tvärförbindelse Södertörn. Hon har även tidigare arbetat på Tyréns 2010–2011.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till Tyréns – här finns sunda och fina värderingar som bidrar till att människor växer. Jag ser fram emot att lära känna och förvalta affärsområdets styrkor och bidra till att vidareutveckla erbjudandet till kund, säger Ida Fagerström.  

Ida Fagerström
Ny affärschef på Projektledning

– Ida är väg- och vattenbyggare i grunden med goda ledaregenskaper och stor erfarenhet av infrastruktur. Hon har ett brinnande engagemang för hållbarhet och digitalisering och vi ser fram emot att hon kommer tillbaka till Tyréns och lär känna vår projektledningsverksamhet, avslutar Christer Abrahamsson.