Nyheter
9 februari 2021

Pernilla Thessén tar plats i Tyréns koncernledning

Pernilla kommer att representera BAX, affärsområdet där digitalisering, innovation och produktutveckling står i centrum.

– Hela branschen befinner sig i ett digitalt paradigmskifte och vi har inte tid eller råd med kompromisser kring digitaliseringen. Jag kommer se till att frågan hamnar högst upp på agendan och att vi håller tempo i utvecklingen av digitala erbjudanden till kunderna, säger Pernilla Thessén.

Pernilla började på Tyréns 2018 och har sedan dess jobbat som affärsutvecklare och chef för BAX där Tyréns digitala kompetenser, nätverk och teknologier samt innovation och produktutveckling möts.

Tidigare var hon analytiker och affärsutvecklare inom telekombranschen samt på Sweco och Stora Enso. Intresset för samspelet mellan teknik, samhälle och människor väcktes under studierna i syntetisk biologi, statsvetenskap och ekonomi på MIT och har sedan fördjupats i och med arbete inom samhällsbyggnadsbranschen.

– Pernillas mångsidiga akademiska och professionella bakgrund är en stor tillgång för oss. Hon har en stark analytisk förmåga samtidigt som hon med sitt driv sätter avtryck i verksamheten. Dessutom blir hon, med marginal, yngst i koncernledningen vilket kommer ge oss värdefulla insikter, säger koncernchefen Johan Dozzi.

Samtidigt med Pernillas tillträde lanserar Tyréns en långsiktig och ambitiös forsknings- och innovationsstrategi, en central produktorganisation samt etablerar en utvecklingshub inom IT. Delar av utvecklingen kommer att utföras i Krakow, Polen, med fokus på att understödja affären med mjukvaruutveckling inom parametrisk design, maskininlärning, AI och dataanalys. Satsningarna ska sammantaget accelerera stödet för Tyréns digitala tjänste- och produktutveckling samt innovation.