Nyheter
18 maj 2022

Två nomineringar till Tyréns i Svenska Ljuspriset 2022

I år är det trettionde gången som Svenska Ljuspriset delas ut för att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Den årliga tävlingen lyfter byggprojekt där ljus och belysning använts på ett speciellt fint sätt för att förstärka miljön och arkitekturen. I kategorin exteriör ljusdesign har Tyréns varit delaktiga i två av de fem nominerade projekten.

Regnbågsallén i Luleå

Visionen för Regnbågsallén i Luleå var att skapa en levande trygg och attraktiv plats året om, med en förstärkt identitet som vintercampus. Ljussättningen har byggts upp av flera lager för att skapa en varierande ljusmiljö med lagom mängd ljus där mörkare partier får ta plats. Resultatet är en spännande och karaktärsfull ljusmiljö som ger en varm ombonad känsla även under de kallaste vintermånaderna.

Vasaparkens Paviljong

Yogapaviljongen i Stockholm erbjuder en rofylld plats där du kan utöva lugnare träningsformer och aktiviteter så som yoga och meditation. Ljuset i paviljongen framhäver arkitekturen på ett behagligt sätt och hjälper till att framhäva den varma tonen i paviljongens trämaterial.

Svenska Ljuspriset delas ut den 6 september 2022 och arrangeras av tidningen Ljuskultur, och de tre belysningssällskapen: Svenska Belysningssällskapet, Sydljus och Västljus.

 

Läs mer om vad vi kan inom exteriör ljusdesign