Nyheter
27 mars 2020

Tyréns är med och bidrar när Älvsjömässan blir fältsjukhus

Just nu pågår ett febrilt arbete med att bygga upp ett fältsjukhus i mäss- och kongressanläggningen Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm. Ett hundratal containrar med utrustning har transporterats till platsen som ska bli ett sjukhus med ett 30-tal vårdplatser. Tyréns är med och stöttar projektet med VVS- och elkompetens.

Tillsammans med Försvarsmakten bygger Region Stockholm ett komplett fältsjukhus i Älvsjö utanför Stockholm. Tält, sängar och sjukvårdsutrustning sätts upp i mässans största utställningshall, A-hallen. Regionen räknar med att sjukhuset kommer att vara kvar i flera månader. Tyréns bidrar med VVS- och elkompetens i det speciella uppdraget.

- Det är en ovanlig situation där det temporära sjukhuset snabbt behöver få system för vatten, avlopp och ventilation. Vi är flexibla och bidrar med projekteringsarbete på plats, säger Olov Hamilton från Tyréns som arbetar med VVS-projekteringen.

Förutom lösningar för vatten, avlopp och ventilation bidrar Tyréns med projekteringsstöd för de medicinska gaser som behöver hanteras på ett sjukhus och även med projekteringsstöd för el.

Uppdraget utförs på plats i Älvsjö och innebär många snabba beslut. Den första etappen ska vara klar redan idag, fredagen den 27 mars, och i kommande etapper sker kompletterande utbyggnad till 600 IVA- och vårdplatser.

 

Foto: Jonas Ekströmer/TT