Nyheter
2 juni 2021

Tyréns förvärvar TK Botnia och stärker erbjudandet inom träbyggnad

Tyréns förvärvar TK Botnia – konsultföretaget med gedigen erfarenhet av att konstruera och projektera avancerade träkonstruktioner. Förvärvet är ett strategiskt viktigt steg mot en marknadsledande position inom hållbart träbyggande.

Fördelarna med träbyggande utifrån klimat- och effektivitetsaspekter har bidragit till en snabb utvecklingstakt för trämarknaden. Genom förvärvet breddar och fördjupar Tyréns sin kompetens inom trä samt utvecklar sitt erbjudande inom hållbart byggande.

TK Botnia är ett ungt företag som gjort en framgångsrik tillväxtresa och levererat banbrytande projekt. Tillsammans kan vi stärka vårt helhetserbjudande inom träbyggnad och växa i takt med marknadens snabba utveckling, i såväl Sverige som Norden, säger Andreas Behm Fredin, divisionschef, Konstruktion & Installation på Tyréns.

TK Botnia är ett svenskt teknikkonsultföretag med specialistkompetens inom konstruktioner i limträ och korslimmat trä (KL-trä). Verksamheten grundades 2017 av sju erfarna träkonstruktörer och -projektörer som idag, tillsammans med övriga medarbetare, har en samlad erfarenhet om över 150 år inom träkonstruktion. De har drivit drygt 200 projekt i branschens absoluta framkant, med alltifrån Sara Kulturhus i Skellefteå och Magasin X i Uppsala till Skipet i Bergen och Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad.

Vi ser framför oss att marknaden för trä kommer fortsätta växa kraftigt kommande år. Genom Tyréns storlek och multidisciplinära verksamhet har vi möjlighet att ta oss an nya potentiella kunder och marknader. Samtidigt har medarbetarna på TK Botnia och Tyréns fantastiska möjligheter att kompetensutvecklas tillsammans och bidra till innovativa framtidslösningar, säger Gustav Essebro, vd på TK Botnia.

TK Botnia har 12 medarbetare och kontor i Umeå och Burträsk. Från och med den 1 juni 2021 blir TK Botnia en del av Tyréns Sverige.

Träbyggnad i fokus