Nyheter
20 maj 2021

Tyréns fortsatt i topp 10 bland jämställda konsultbolag

När Cinode sammanställer statistik över andelen kvinnor i svenska konsultföretag med över 50 anställda placerar sig Tyréns i topp 10. År 2020 uppgick andelen kvinnor till 41 procent på Tyréns. I styrelsen är kvinnorna numera i majoritet, 62 procent.

Tyréns har i flera år placerat sig högt när Cinode, en plattform inom skills management, rankar jämställdheten hos IT-, management- och teknikkonsultbolag. I den senaste jämförelsen är andelen kvinnor 41 procent på Tyréns. Det ger Tyréns en 9:e plats i rankingen samt titeln Jämställt konsultbolag 2021. För att ett bolag ska anses ha uppnått jämställdhet krävs att andelen kvinnor inte understiger 40 procent.

– Vi har högt ställda ambitioner när det gäller jämställdhet på Tyréns, säger vd Cecilia Granath. Men för mig handlar det om mycket mer än könsfördelning, även om det såklart är viktigt. Jämställdhet och mångfald är en styrka för oss och ett sätt att skapa en bättre arbetsplats och bli en vassare och mer innovativ aktör i branschen. Det är ett långsiktigt och målmedvetet arbete, och en resa som vi är långtifrån klara med.

Andelen kvinnor bland Tyréns medarbetare är oförändrad från föregående år. Däremot har det skett stora förändringar på de högsta befattningarna. I styrelsen är andelen kvinnor nu 62 procent. Det är näst högst bland samtliga konsultföretag. I den svenska ledningsgruppen är andelen kvinnor 50 procent och i koncernledningen 56.

Hela listan över andelen kvinnor i svenska konsultföretag 2021

Läs Cecilia Granaths gästblogg hos Cinode om Tyréns arbete med jämställdhet och mångfald

Läs mer om Tyréns fokus på jämställdhet och mångfald i vår hållbarhetsredovisning