Nyheter
3 november 2015

Tyréns rekryterar ny regionchef i väst

Christer Abrahamsson har anställts som ny regionchef på Tyréns region väst. Christer kommer närmast från Länsstyrelsen i Västra Götaland där han är Samhällsdirektör. I region väst ingår kontor i Göteborg, Alingsås, Karlstad och Stenungsund med totalt 160 medarbetare.

– Jag tror att Christer blir en bra chef för regionen och ett bra tillskott till Tyréns ledningsgrupp. Hans erfarenhet kring stadsbyggnadsfrågor kommer att berika oss säger Ulrika Francke, vd på Tyréns.

Christer har två examina; Högskoleingenjör Byggnadsingenjör och Fysisksamhällsplanering (180p), Högskolan i Gävle. Innan Länsstyrelsen arbetade Christer med stadsbyggnad dels som planarkitekt, planchef och stadsbyggnadschef i Göteborgs stad och dels som stadsbyggnadschef i Mölndals kommun. Konsult var Christer i början av sin karriär på GF konsult AB.

– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen att leda Tyrens i Västsverige. Strategin är lagd i Tyrens och vi kommer att hålla fortsatt kurs med fokus på att utveckla vår verksamhet och växa på marknaden, säger Christer Abrahamsson. I Västsverige saknas det inte utmaningar men möjligheterna är stora och många. Det gäller att göra rätt strategiska vägval. Lyckas vi navigera rätt så bedömer jag förutsättningarna som mycket goda för en fortsatt framgång och stark utveckling för Tyrens i Västsverige och i Norge, säger Christer.

Christer Abrahamsson är född 1972 och är sambo med två barn.

Christer tillträder sin tjänst i början av 2016. Tyréns vice vd Birgitta Olofsson är tf regionchef till dess att Christer börjar.