Nyheter
12 december 2019

Tyréns och Avantec samarbetar

Tyréns och Avantec har i dagarna skrivit ett avtal som innebär att Tyréns kommer kunna utveckla nya verktyg för att kunna kravställa informationsinnehåll på 3D-modeller och BIM för att på så sätt lättare kunna utveckla den digitala tvillingen.

Första utvecklingen som sker tillsammans kommer lanseras under Q1 nästa år som syftar till att kontrollera IFC-filer och dess informationsinnehåll.

Tillsammans vill vi skapa verktyg för byggbranschen i syfte att göra kravställningen enkel för alla fastighetsägare som har målsättningen att på sikt skapa en digital tvilling för sitt fastighetsbestånd.

– Vår första produkt används redan som beta i flera projekt där vi skapar stora värden och besparingar, säger Victor Cabezas, BIM-samordnare på Tyréns.

Avtalet är skrivet på 3 år och tillsammans hoppas vi kunna skapa flera värdefulla tjänsteprodukter som skapar värde och lägger grunden för att kunna bygga den digitala tvillingen för våra fastighetsägare.

– Jag tycker att det är ett spännande initiativ från Victor och jag är mycket glad för att vårt innovationsprogram fungerar, där Victor har coachas av våra innovationscoacher på Tyréns och via detta arbete har hittat en partner som vi nu skriver avtal med. Detta är ett viktigt steg i vår innovationsprocess att vi hittar rätt partners i fråga om systemutveckling som Tyréns normalt sett inte jobbar med på bred front, säger Linus Malm, innovationsledare på Tyréns.

 

Tyréns erbjudande inom BIM >>