Visualisering av hållbart samhällsbyggande

2018-10-10 10:00

Med TyrEngine bli det virtuella verklighet

TyrEngine är en unik plattform för visualisering av hållbart samhällsbyggande. Genom att kombinera avancerad grafisk teknik från spelvärlden framställs en 3D-­miljö som visar resultat och effekter av projekt inom samhällsbyggnad, fastigheter och industri.

Tekniken kan jämföras med ett avancerat datorspel där användaren med hjälp av en spelkontroll kan gå runt i exempelvis ett kvarter. Genom att koppla analysresultatet till 3D-miljön kan användaren med egna ögon se var det finns potentiella möjligheter och risker.

I TyrEngine kan landskapsbilder kopplas ihop med geoteknisk information och presen­teras som en fotorealistisk 3D-­värld. Använ­daren kan sätta på sig en virtual reality­hjälm och flyga runt och se miljön både ovan och under jord.

Se filmen som visar hur du kan uppleva till exempel ett planerat bostadsområde, en väg eller järnväg innan den är på plats. Du får chans att gå runt i den virtuella miljön och även resa i tiden och se hur området kan komma att se ut under olika delar av året eller dygnet och inom en snar framtid även hur det kan komma att låta. Låt dig inspireras av filmen och hör gärna av dig om du blir nyfiken på tekniken.Läs visualiseraren Felix Magnussons blogginlägg om olika typer av visualisering >>
Läs mer om vad våra tjänster inom geografisk informationsteknik >>

{{item.Firstname}}-{{item.Lastname}}

{{item.Firstname}} {{item.Lastname}}

{{item.Title}}

{{item.Office}}

{{item.Phone}}

{{truncateEmail(item.Email)}}

{{VCardText}}