Vasaparkens paviljong - från medborgarförslag till verklighet

På en klippkant i ett avskilt läge av Vasaparken i Stockholm finner du Yogapaviljongen som byggts utifrån ett medborgarförslag. Paviljongen erbjuder en rofylld plats där du kan utöva lugnare träningsformer och aktiviteter så som yoga och meditation. 

Paviljongen har en enkel och robust stomme med omsorgsfulla snickerier och materialval som bidrar till att uppnå en hög kvalitet och låg klimatpåverkan. Konstruktionen är huvudsakligen gjord i trä av svensk kärnfuru. Tyréns ljusdesigners har tillsammans med Nyréns formgivit och tagit fram konceptet för ljusdesignen för den paviljong som kallas Yogapaviljongen.

Genom ljuset framhävs arkitekturen på ett behagligt sätt och hjälper till att framhäva den varma tonen i paviljongens trämaterial. Integrerade armaturer som är dolda bakom träbalkarna bidrar med ett lugnt och mjukt uppljus till takets konstruktion. Detta kombinerat med ett dolt och avbländat nedljus på paviljongens golv medför värme, lugn och trygghet i enlighet med medborgarförslaget.

Beställare: Trafikkontoret, Stockholms Stad.
Bilder: Thomas Zaar

Yogapaviljongen är byggd utifrån ett medborgarförslag och erbjuder en rofylld plats där du kan utöva yoga och lugnare träningsformer.