Fem lösningar för flexibelt boende

Utmanande att skapa livsutrymme på liten yta

Trenden är tydlig. Vi behöver bygga mindre bostäder för att fler ska få plats i våra tätbebyggda städer. På Tyréns ser vi det som en utmaning att skapa smarta lösningar för hem som ska fylla många olika behov. Här visar vi ett smakprov på fem lösningar som svarar på frågan om hur på 40 kvm kan skapa plats för både avskildhet och social samvaro. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer.

 

En flexibel bostad för den välorganiserade

Lösningen fokuserar på förtillverkning. Tanken är att prefabricerade betongskal ska kunna staplas till önskad bostadsvolym. Konceptet bygger på en basbostad med väggfasta enheter där ett stort öppet utrymme kan delas in i mindre enheter genom skjutbara högskåp.

Bostaden ska kunna utnyttjas maximalt efter de olika behoven. Det kan finnas en eller två sovplatser och olika stort utrymme för aktiviteter.

 

 

Ljusbox

En genomgående bostad med fönster åt två väderstreck. Lägenheten har balkonger i bostadens hela bredd och kan kopplas samman till loftgångslösningar med varierbara fasader.

Kök, badrum, förvaring och sovplatser samlas i en koncentrerad funktionsmodul. Umgängesdelen rymmer både matplats och sittplats mot skjutdörrarna till balkongen. Bostaden byggs upp av förtillverkade moduler i KL-trä. Den enkla uppbyggnaden ger stor flexibilitet i att kombinera flera enheter och anpassa till olika tomtsituationer.

Generös volym med rymlig loftlösning

En lösning som fokuserar på höjden. Med en rumshöjd på 450 cm blir det en riktigt rymlig bostad för en vuxen och ett barn. 

Ett loft täcker ca 2/3 av bottenplanet och rymmer ett avskilt sovrum. I övrigt är loftet öppet med rikligt dagsljus från det höga köksfönstret.

 

Ett komplett bostadsprojekt med smålägenheter

Ett bostadshus med åtta små lägenheter på 34-40 kvm per våningsplan. Flexibla lösningar med många sängplatser och stort utrymme för umgänge med vänner. 

Huset kan fungera som en fristående komplementbyggnad eller så kan halva huset adderas till ett befintligt hus.

 

 Flexibla vägglösningar för justerbara rumsstorlekar

Kvadratiska förtillverkade moduler fästa i ett ramverk av stål, som står på plintar. Bostaden har fönster i fyra väderstreck eftersom varje lägenhetsmodul endast delar en halv fasadlängd med grannmodulen.

Genom de flexibla vägglösningarna kan bostaden användas till allt från ett helt öppet utrymme plus det lilla barnrummet till en liten bostad på tre små rum och kök - allt på 40 kvm.

 

 

{{item.Firstname}}-{{item.Lastname}}

{{item.Firstname}} {{item.Lastname}}

{{item.Title}}

{{item.Office}}

{{item.Phone}}

{{truncateEmail(item.Email)}}

{{VCardText}}