Kosta Boda Art Hotel

Koncepthotell med många möjligheter

I glasriket i Småland finns ett stort showroom för glaskonst i form av ett unikt koncepthotell. Tyréns projekterade allt brandskydd i byggnaden. Projekteringen inkluderade särskilda brandtekniska utredningar med avseende på utrymning och bärande konstruktion samt slutbesiktning vid färdigställandet av byggnaden.

Kosta Boda Art Hotel är en byggnad utformad i glas och sten med strategisk placering i glasriket i Småland. Inom hotellet finns bland annat en bar helt i glas samt en pool med undervattensutställningar. Förutom 102 gästrum finns inom hotellet även konferenslokaler, restauranger samt SPA-avdelning och en vinkällare som är öppen för hotellets gäster. Tyréns projekterade byggnadens brandskydd i enlighet med förenklad dimensionering i svensk bygglagstiftning. För att möjliggöra ytskikt i trä i hotellets bar genomfördes separata rökfyllnads-beräkningar med avancerade datormodeller samt utrymnings-analyser.

Projekteringen inkluderade även en analys av den bärande konstruktionen i delar av hotellet. Analysen baserades på kriterier enligt Eurocode och med hjälp av denna analys kunde stålbalkar utföras utan brandteknisk klass. Tyréns genomförde projekteringen från ett tidigt skede som inkluderade brandtekniska förutsättningar för projektet fram till slutbesiktning och upprättande av en relationshandling.

Beställare: PEAB Sverige AB

{{item.Firstname}}-{{item.Lastname}}

{{item.Firstname}} {{item.Lastname}}

{{item.Title}}

{{item.Office}}

{{item.Phone}}

{{truncateEmail(item.Email)}}

{{VCardText}}