Nyheter
27 april 2023

Cecilia Granath ny ordförande för Svensk Byggtjänst

Cecilia Granath, vd Tyréns Sverige har valts till ny ordförande för Svensk Byggtjänst. Svensk Byggtjänst ägs av samhällsbyggnadssektorn och har som uppgift att för och tillsammans med sektorn erbjuda kunskap för hållbart byggande.

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag och har en ny styrelse för 2023 med företrädare från stora delar av samhällsbyggnadssektorn. Cecilia Granath, vd för Tyréns Sverige är ny ordförande tillsammans med ytterligare tre nya ledamöter.

Cecilia har en lång karriär inom samhällsbyggnadssektorn bakom sig, och är utbildad ingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att axla rollen som Svensk Byggtjänsts styrelseordförande. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen, ledningen och sektorns samlade experter ytterligare fördjupa vårt viktiga arbete med att erbjuda kunskap för att skapa möjligheter för branschen att ställa om till ett hållbart samhällsbyggande, säger Cecilia.

Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör Svensk Byggtjänst kvalitetssäkrad kunskap samskapad med sektorn, i syfte att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

 

Läs mer om Svensk Byggtjänst

Läs intervju med Cecilia Granath i tidningen Byggindustrin