Utveckling

Vårt innovationsprogram

På Tyréns är innovation en del av medarbetarnas vardag. På kort tid har vår nya innovationsprocess förändrat hur vi utvecklar nya produkter och tjänster. Med digitalisering som drivkraft och hållbarhet som mål skapar vi nytänkande lösningar för våra kunder. Målet är att vara branschens ledande innovationsföretag.

Våra medarbetares engagemang för hållbarhet och samhällsbyggande går som en röd tråd genom vårt arbete. Att tänka innovativt är en naturlig del av konsultarbetet vilket resulterar i en mängd smarta och praktiska innovativa lösningar för samhällsbyggandet.

Tyréns innovationsprocess har sedan starten 2019 genererat ett antal tjänster och produkter. Ett exempel är Flowmapper som optimerar trafikflöden via positionsdata från bussar, spårvagnar och tåg och Skaye som hjälper företag att få koll på effekterna av extremväder.

Kreativiteten sprudlar

Forskning och utveckling är ingen ny företeelse på Tyréns som sedan Sven Tyréns tid har investerat i forskning och utveckling via ägaren Sven Tyréns Stiftelse.

– Vi ser till att de utvecklingsmedel vi får från stiftelsen används för att utveckla ny kunskap och lösningar som är med och bidrar till samhällsutvecklingen. Och för att våra lösningar ska komma till praktiskt användning direkt har vi ett tydligt kundfokus från idé till färdig produkt eller tjänst, säger Dag Måhlstrand, Chief Innovation Officer på Tyréns.

Läs mer om Tyréns cirkulära affärsmodell

Idéer växer i fröprogrammet innan de visas upp i draknästet.

Tyréns eget draknäste

Med målet att skapa hållbara lösningar för framtiden uppmanar vi våra medarbetare att vidareutveckla gammalt, eller tänka helt nytt, inom områden som:

  • cirkulär ekonomi och återvinning,
  • digital transformation,
  • mobilitet,
  • robusthet,
  • hälsa
  • eller lokal miljö.

Idéer utvecklas i ett fröprogram

Idéer som har potential att leda till en ny produkt eller tjänst utvecklas i ett fröprogram med stöd av en innovationscoach. Fröprogrammet avslutas med en presentation inför Tyréns eget draknäste. Här presenteras idéerna för företagets CTO, innovationsledning, och utvalda affärschefer. Om en fröidé klarar nålsögat ansöker idégivaren till Sven Tyréns Stiftelse om finansiering för att påbörja utvecklingen.

Innovatörerna samlade - Wall of Innovation

Lyssna när innovatörerna själva berättar om sina idéer. Filmerna där idéerna presenteras har vi samlat på det vi kallar en Wall of Innovation.

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer Tyréns innovationsprogram.

En systematiserad process

Att arbeta strukturerat med att utveckla och paketera innovationer möjliggör att ta fram lösningar som skapar värde.

Läs mer

En naturlig del av vardagen

Miljökonsuluterna Malin Bergman och Lisa Johansson Röjsel har fått utveckla sin innovation under arbetstid.

Läs mer om att innovera på arbetstid

Poddavsnitt om innovation

I poddavsnitt 24 berättar vi om satsningen på innovation, med allt från hur vi jobbar med idéinsamling till lansering av färdig produkt eller tjänst.

Lyssna på podden