Kalender

Stockholms stad visar vägen - Så kan fler kommuner dra nytta av Bullerkartan.

Titta och inspireras av detta inspelade webbinarium om Bullerkartan i samarbete med Stockholms stad. Du får insikter från Stefan Troëng och våra experter på Tyréns, Martin och Mina, om bullerkartläggning och användningen av Bullerkartan i stadsplanering. Vi utforskar fördelarna med Bullerkartan och dess roll i att skapa en tystare och mer hållbar stad.

Buller kan vara svårt att förstå sig på för de som inte är vana. Att som medborgare snabbt och enkelt förstå hur en fastighet eller ett område är påverkade av buller är viktigt för att kunna ta rätt beslut. På vårt kommande webbinarium berättar Stockholms stad om nyttan med Bullerkartan och vad den möjliggör som inte tidigare kunde utföras. Låt dig inspireras, ställ frågor och lär dig mer om hur vi bättre kan visualisera och analysera buller.

Tyréns har i samarbete med Stockholms stad utvecklat Bullerkartan där du ser bullersituationen i både 2D och i en virtuell 3D-miljö. Med Bullerkartan kan du fritt navigera dig runt i staden för att se hur varje gata och byggnad påverkas av ljud. Utvecklingen har skett under många år sedan starten med initiativtagaren Magnus Lindqvist (fn Naturvårdsverket).

Under webbinariumet gick vi igenom hur Bullerkartan fungerar och visade praktiska exempel på hur den kan användas för att analysera och visualisera buller. Dessutom delade Stockholms stad med sig av sina erfarenheter och berättade om hur de använder Bullerkartan i sitt dagliga och strategiska arbete.

Webbinariumet genomfördes den 31 maj 2023.

Laddar