Nyheter
28 maj 2024

Soon Hammarström ny affärschef på Tyréns

Den 27 maj tillträdde Soon Hammarström som ny affärschef för affärsområdet Arkitektur Öst på Tyréns. Närmast kommer hon från Nordr där hon arbetat som projektutvecklare.

Soon är i grunden planeringsarkitekt (SA) och har en masterutbildning i företagsekonomi (eMBA). Hon har drygt tjugo års erfarenhet inom olika delar av branschen, både som konsult och anställd inom kommun och privata näringslivet. Här har hon varit verksam i roller som uppdragsledare, studiochef och vd.

– För mig är utveckling en stark drivkraft. I grunden handlar det om nyfikenhet och en vilja att hitta synergieffekter inom affärsutveckling – men också om vad som driver teamet. Det är egenskaper jag haft nytta av på tidigare arbetsplatser, som till exempel i rollen som vd på Landskapslaget, studiochef på Tengbom Stadsbyggnad/ArchTech and Future (digitalisering) och som projektchef på Seniorgården/Borätt inom JM-koncernen, säger Soon Hammarström.

– Det har varit ett stort intresse för rollen, vilket gjort att vi nu hittat en ledare som klippt och skuren för de behov vi har inom arkitekturområdet. I Soon får vi en affärsorienterad, utvecklingsdriven och kommunikativ ledare. Jag är glad att välkomna en så driven person med unikt bred erfarenhet och en stor förståelse för branschens aktörer och deras behov. Soon blir en viktig kraft i vår fortsatta resa och ett bra komplement i divisionsledningen, menar Christer Abrahamsson, divisionschef på Arkitektur och projektledning. 

Soon Hammarström utgår från Stockholmskontoret med ansvar för affärsområdet Arkitektur som erbjuder tjänster inom arkitektur, landskap och planering/exploatering. 

– Det här ska bli fantastiskt kul! Marknaden är i ett spännande skede och jag ser stora möjligheter hos Tyréns. Framförallt lockar deras långsiktiga satsning på forskning och utveckling när det gäller att hitta nya arbetssätt, tjänster och affärer. Tyréns står för många fina värden som jag kan skriva under på. Jag ser också fram emot samarbete med de olika kompetenser som finns samlade under samma tak, säger Soon Hammarström.