Nyheter
12 april 2024

Tyréns är med och driver den gröna omställningen i Norrland

Industrins gröna omställning är drivkraften för den internationellt omtalade utvecklingen i Norrland. Som en av Sveriges ledande samhällsbyggare är Tyréns med i flera viktiga projekt. 

- Vår expertis inom teknik, design, arkitektur, hållbarhet och innovation efterfrågas allt mer av både företag och offentliga aktörer i norra Norrland. Tyréns har kontor över hela Norrland men involverar medarbetare från hela landet i lokala uppdrag, säger Magnus Dahlström som samordnar Tyréns satsningar i norra Norrland.

Tre uppdrag där den gröna omställningen står i centrum 

Grönt stål

Tyréns är kontrollansvariga för bygget av hållbar produktionsanläggning för grönt stål och vätgas. Med grön vätgas i ståltillverkningsprocessen kan upp till 95 procent av koldioxidutsläppen elimineras jämfört med traditionellt tillverkat stål. Vi ser till att bygget följer plan- och bygglagen samt krav för kvalitet och miljö. 

Energiöverskott från fjärrvärmenätet

När energibolaget Skellefteå Kraft kopplar samman stadens fjärrvärmenät med spillvärmen från smältverket skapas ett energiöverskott i fjärrvärmenätet sommartid. Tyréns gör avancerade beräkningar och undersöker tekniska lösningar som kan omvandla spillvärmen till kyla som kan användas för att skapa behagligare inomhusklimat på arbetsplatser och i bostäder. Istället för att släppa energin ut i havet så kan vi sänka Skellefteås elförbrukning.

Fossilfritt övre Norrland

Med flera uppdrag åt Svenska kraftnät tar Tyréns nya marknadsandelar i norra Sverige. Satsningarna är en del av investeringsprogrammet "Fossilfritt övre Norrland" och är av avgörande betydelse för den gröna omställningen och den framtida elförsörjningen.

Läs mer

Tyréns uppdrag för Svenska kraftnät bidrar till en hållbar elförsörjning i norra Sverige

Sök jobb hos Tyréns