Kalender

Hållbar bostadsförsörjning

Se ett inspelat webbinarium om hållbar bostadsförsörjning där vi diskuterar utmaningar och lösningar med Haninge kommun. Vi presenterade också en analys av vad några olika bostadsförsörjningsåtgärder egentligen har för effekt på bostadsförsörjningsbehovet.

Med utgångspunkt i den statliga utredningen Ett gemensamt bostadsförsörjningsansvar (SOU 2018:35) tog Tyréns 2019 fram ett verktyg för att beräkna bostadsförsörjningsbehovet. Verktyget togs fram tillsammans med KTH-Arkitekturskolan, Boverket och testades först på Uppsala kommun.

Sedan dess har verktyget vässats och nu senast använts för att undersöka bostadsförsörjningsbehovet i Haninge kommun. Beräkningsverktyget ger ett detaljerat underlag för vilken typ av lägenheter, och hur mycket de får kosta, som behövs för att säkerställa att alla hushåll kan bo i en godtagbar bostad.

Se det inspelade webbinariet här:

Laddar

Webbinariet hölls torsdag den 26 november 2020. Robin Svensén, bostadsmarknadsanalytiker på Tyréns och Petra Hallberg, samhällsstrateg på Kommunstyrelseförvaltningen i Haninge kommun, stod för presentationen. Moderator för webbinariet var Ylva Preutz Papantoni, avdelningschef för Tyréns avdelning Social och ekonomisk hållbarhet.

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om Tyréns beräkningsverktyg för hållbar bostadsförsörjning.