Kalender

Hållbar bostadsförsörjning

Välkommen att delta i Tyréns webbinarium om hållbar bostadsförsörjning, där vi tillsammans med Haninge kommun diskuterar utmaningar och lösningar. Vi presenterar en rykande färsk analys av vad några olika bostadsförsörjningsåtgärder egentligen har för effekt på bostadsförsörjningsbehovet.

Med utgångspunkt i den statliga utredningen Ett gemensamt bostadsförsörjningsansvar (SOU 2018:35) tog Tyréns 2019 fram ett verktyg för att beräkna bostadsförsörjningsbehovet. Verktyget togs fram tillsammans med KTH-Arkitekturskolan, Boverket och testades först på Uppsala kommun.

Sedan dess har verktyget vässats och nu senast använts för att undersöka bostadsförsörjningsbehovet i Haninge kommun. Beräkningsverktyget ger ett detaljerat underlag för vilken typ av lägenheter, och hur mycket de får kosta, som behövs för att säkerställa att alla hushåll kan bo i en godtagbar bostad.

Vi presenterar en rykande färsk analys av vad några olika bostadsförsörjningsåtgärder egentligen har för effekt på bostadsförsörjningsbehovet.

Föreläsare är Robin Svensén, bostadsmarknadsanalytiker på Tyréns och Petra Hallberg, samhällsstrateg på Kommunstyrelseförvaltningen i Haninge kommun. Moderator för webbinariet är Ylva Preutz Papantoni, avdelningschef för Tyréns avdelning Social och ekonomisk hållbarhet.

Torsdagen den 26 november kl 12.00 - 13.00 är du välkommen att delta i Tyréns webbinarium om hållbar bostadsförsörjning.

Anmäl dig här

Vi ses online - länk skickas ut dagen innan webbinariet. Sista anmälningsdagen är den 20 november