Nyheter
22 april 2021

Framtidsvisioner #25 Träbyggnaden i fokus

Tyréns podd Framtidsvisioner gör en djupdykning i det högaktuella ämnet träbyggnationer och dess framfart. Häng med på en kort historisk tillbakablick på det populära byggmaterialet, dess fördelar, nackdelar och varför det finns en framgångssaga i hybridkonstruktioner.  

I jubileumsavsnittet #25 får du ta del av ett spännande samtal mellan två erfarna experter från Tyréns med olika infallsvinklar. Det här är avsnittet där vi lyfter kontrasternas magi. Ove Nilsson är arkitekten från norr med lång erfarenhet av att gestalta träbyggnader och som också forskat på ämnet trä. Mikael Hallgren i Stockholm har jobbat över 30 år som konstruktör och är professor i betongbyggnad.

Tillsammans avhandlar experterna bland annat varför intresset för trä ökat på senare tid, vad fördelarna med materialet är, men också vilka nackdelar historiskt som lever kvar. Du får ta del av vilka spännande projekt som är på gång på Tyréns, bland annat engagemanget i Timber on top.

Du får också veta vilket värde det finns i att låta arkitekter och konstruktörer arbetar nära varandra.

Ove Nilsson och Mikael Hallgren är båda överens om att framgångssagan pekar mot alltfler så kallade hybridkonstruktioner. När man hämtar det bästa från olika världar uppnår man såväl gestaltningsmässiga, tekniska som miljömässiga fördelar. - Låt trä bli ännu mer trä genom att möta kontrasterna.

Här kan du lyssna på avsnittet #25 Träbyggnader i fokus:

Här kan du lyssna på tidigare avsnitt av podden Framtidsvisioner

Läs mer om Tyréns erbjudande inom träbyggnation